Tarta cu zmeura prezentata mai jos este un desert usor, care poate fi servit dupa o masa copioasa. Familia si prietenii vor fi incantati.
Ingrediente:
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 45 g amidon de porumb
- 70 g zahar
- 1 baton de vanilie
- 500 g zmeura proaspata
Mod de preparare: ingredientele pentru aluat se amesteca. Se adauga atata faina cat sa obtii un aluat nelipicios.
Tava de copt se raceste o ora la frigider, dupa care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Aluatul se intinde si se pune in tava, se acopera cu hartie de copt si cu un strat de boabe de fasole sau greutati speciale pentru patiserie.
Se coace timp de 15 minute, la 180 de grade Celsius. Se fierbe laptele cu vanilia. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga amidonul si, amestecand continuu, se toarna laptele racit usor. Se pune pe foc mic, pana se ingroasa crema, apoi se da la rece.
Se asambleaza prajitura, turnand peste crusta de tarta crema de vanilie. Se acopera totul cu zmeura proaspata si se da doua ore la rece.
Lasa un comentariu