O prajitura fina, cremoasa, este perfecta la desert, in zilele calduroase de vara. Serveste-o rece, alaturi de un sos gros din afine, iar daca nu o consumi pe toata, pastreaz-o la frigider.
Ingrediente:
- 175 g biscuiti digestivi
- 75 g unt topit
- 600 g crema de branza tip Philadelphia
- 210 g zahar pudra
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 pastaie de vanilie
- 150 ml smantana lichida
- 3 oua
- 200 g afine
Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 150°C.
Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit intr-un bol, pana obtii o pasta nisipoasa.
Rastoarna amestecul intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt si taseaza, pentru a acoperi fundul si peretii vasului.
Intr-un bol mare, bate ouale cu 130 de grame de zahar, adauga crema de branza, semintele de vanilie si amidonul de porumb si amesteca energic.
Cu ajutorul unui mixer, bate smantana lichida pana devine frisca si incorporeaz-o delicat in amestecul de branza, cu o spatula.
Toarna amestecul de branza peste baza de biscuiti din tava.
Coace timp de 45 de minute si lasa cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor.
Intre timp, curata si spala afinele, pune-le intr-un bol cu restul de zahar si zdrobeste-le usor pana obtii un sos gros, pe care il pui la frigider.
Serveste cheesecake-ul rece, cu mult sos.
Lasa un comentariu