01 Mar


Prajitura este moale si fina si se poate prepara atat cu afine proaspete, cat si cu fructe congelate, caz in care folosesti doar 100 de grame, scoase direct din congelator. De asemenea, poti prepara un sos rece din afine si zahar, dupa gust, pentru a decora prajitura.
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci 20% grasime
- 200 g afine proaspete
- 4 oua
- 100 g zahar
- 80 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Bate galbenusurile si zaharul pana obtii o crema pufoasa, apoi adauga branza si faina cu praf de copt.
Bate albusurile spuma tare, apoi incorporeaza-le in aluat, amestecand usor de jos in sus.
Adauga afinele si toarna aluatul intr-o forma de copt dreptunghiulara (aproximativ 17x27 cm).
Coace 45 de minute si lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o servi.
Lasa un comentariu